Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

 

http://citamomlajf.hu hatályos ettől a naptól: 2021. 05. 13.

 

 

 

Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát!

 

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák az Szilli Tamás e.v (2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1. adószám: 57342407-1-33), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

 

1.     Impresszum - Üzemeltetői adatok:

 

Név: Szilli Tamás e.v.

 

Székhely: 2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1. Levelezési cím: 2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1. Nyilvántartásba Fogyasztó hatóság:

Adószám: 57342407-1-33

 

Telefonszám: 06304840844

 

E-mail: cintamomlajf@gmail.com Honlap: cintamomlajf.hu

 

 

2.     Tárhelyszolgáltató adatai:

Név: Szilli Tamás

 

Székhely: 2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1. Elérhetőség: 06304840844

 

 

  1. Az Szolgáltató weboldalának címe:

 

 

 

www.cintamomlajf.hu

 

 

 

3.     Fontosabb fogalom meghatározások:

 

 

 

Távollevők között kötött szerződés: olyan Fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék, vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

 

 

 

Termék: a weboldal kínálatában szereplő, a weboldalon forgalomba hozott és értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a szerződés tárgyát képezi.

 

 

 

Vásárló: minden olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, akinek/amelynek a részére Szolgáltató a weboldalán keresztül terméket ad el.

 

Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy.

 

 

 

4.       Alapvető rendelkezések:

 

Hivatkozás a jogszabályokra:

 

Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

 

ÁSZF hatálya, elfogadása: A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

 

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

 

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A webáruházunkon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Szolgáltató között létrejövő szerződés részét képezi.

 

 

 

  1. A rendelés menete:

 

5.1.A termék kiválasztása:

 

A Fogyasztó az Szolgáltató webáruházában eladásra kínált termékei közül tud rendelni. A Fogyasztó megismerheti a webáruház termékek adatait tartalmazó oldalain, a termékek tulajdonságait: a vételárát, szállítási díját, terméktől függően annak összetételét és minőségét, színváltozatokat, méreteket).


5.2.A rendelés leadása:

 

 

 

A Fogyasztó a megrendelését online, a webáruházban adhatja le. A megrendelés leadásának nem feltétele a regisztráció. A webáruházban található termékek nincsenek raktárkészleten. A Fogyasztó a webáruházban egyénre szabva tudja kiválasztani a póló színét, méretét és a hímzés színét. A gyártás előre utalás esetén az összeg megérkezése után kezdődik. Utánvét esetén a második visszaigazoló email után.

 

A megrendelni kívánt termék adatlapján a megfelelő paraméterek kiválasztását követően a

„Kosárba” feliratú gombra kattintással a Fogyasztó a virtuális kosárba helyezhet - tetszőleges számú terméket a kosárba anélkül, hogy ezzel vásárlási- vagy fizetési kötelezettsége keletkezne, mivel a kosárba helyezés nem minősül ajánlattételnek. A Fogyasztó a termékek kiválasztása és kosárba helyezése után a honlap tetején található bevásárlókosarat ábrázoló ikonra kattintva bármikor megtekintheti a kosár tartalmát. Az ikon mellett látható a megrendelni kívánt termékek darabszáma, valamint teljes vételára. A kosár tartalmát mutató oldalon a Fogyasztónak lehetősége kiválasztott termékeket eltávolítani a kosárból, illetve a termék darabszámát megváltoztatni.

 

Ezt követően a "Megrendelés” gombra kattintást követően a Fogyasztó a név, telefonszám, e-mail cím szállítási, valamint számlázási adatok megadása szükséges. A "Tovább” feliratú gombra kattintva a Fogyasztó ki tudja választani a szállítási, valamint fizetési módot.   A szállítási mód mellett megjelenik a szállítási költség is. A “Tovább” feliratú gombra kattintással a megrendelés összesített adatai láthatók, a teljes megrendelés összesített Fogyasztói ára, valamint a fizetendő szállítási vagy esetleges egyéb költségek bruttó összege; tehát a Fogyasztó által fizetendő összes költség.

 

A Fogyasztó a megrendelés fenti adatainak ellenőrzését és az esetleges adatbeviteli hibák javítását követően, a jelen ÁSZF elfogadására vonatkozó nyilatkozat bejelölésével és a „megrendel” feliratú gombra kattintással adhatja le érvényesen megrendelését.

 

 

 

5.3.A rendelés visszaigazolása, feldolgozása, szerződés létrejötte:

A Fogyasztó a megrendelés beérkezését követően egy automatikus visszaigazoló e-mailt kap, az megrendelés során megadott email címre. A visszaigazolás tartalmazza a Fogyasztó által fizetendő teljes összeget és a termék adatait. Majd a feldolgozást követően még egy e-mailt a várható szállításról. A szerződés akkor jön létre, amikor az Szolgáltató által küldött visszaigazoló email az a Fogyasztó számára a levelezőrendszerében hozzáférhető. Az Szolgáltató a vásárláshoz megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli harmadik félnek nem továbbítja.

 

A megrendelések feldolgozása minden munkanapon 08.00 órától 16.00 óráig történik. A Fogyasztó bármikor adhat le online rendelést, de ha a megrendelés a fenti időintervallumon kívül érkezik, akkor a rendelés feldolgozása a termék megrendelését követő 36 órán belül történik. A webáruházban található termékek nincsenek raktárkészleten. A Fogyasztó a webáruházban egyénre szabva tudja kiválasztani a póló színét, méretét és a hímzés színét. A gyártás előre utalás esetén az összeg megérkezése után kezdődik. Utánvét esetén a második visszaigazoló email után. A termékeket a Fogyasztó a számla kiegyelítésétől számított 14 napon belül kapja kézhez. Utánvét esetén a Fogyasztó a csomaggal együtt kapja meg számlát.

 

 

 

6.     Az adatbeviteli hibák javítása - felelősség a megadott adatok valóságáért

 

A Fogyasztónak a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha a Fogyasztó már a következő oldalra lépett). A Fogyasztó felelőssége, hogy a megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen a Fogyasztó által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. A Fogyasztó a megrendelésével tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató jogosult a Fogyasztó hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét a Fogyasztóra hárítani. A Szolgáltató a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. A rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 

 

 

7.     A megrendelt termék fizetésének módja

 

 

Banki előre utalással:

 

Termékek a Fogyasztó kiválasztott igényei szerint készülnek termékek. A Fogyasztó megrendelésének feldolgozását az Szolgáltató visszaigazolja. A visszaigazoló e-mailben a Fogyasztó megtalálja a bankszámlaszámot és a megrendelésszámot, amelyre hivatkozni kell az átutalás megjegyzés / közlemény rovatában. Amennyiben az átutalt összeget jóváírják az Szolgáltató bankszámláján, az egyénileg készített termékeket ezután kezdi el gyártani az Szolgáltató, csak ezt követően adja fel a futárszolgálattal. (bankszámlaszámunkat az üzemeltetői adatok között találja meg)

 

 

 

Utánvéttel történő teljesítés:

 

A terméket az Szolgáltató által megbízott Foxpost futárszolgálat szállítja ki a Fogyasztó által megadott címre, ahol a termék, vagy termékek számla szerinti árát a futárnak kell készpénzben vagy bankkártyával kifizetni. Foxpost automata esetén a terminálnál a Fogyasztó bankkártyával tud fizetni. Utánvétes megrendelés esetén a szállítási költséghez az utánvételi díj még hozzáadódik.

 

 

 

8.     Árak, eljárás hibás ár esetén:

 

 

 

A termékeknél feltüntetett vételárak bruttó árak, a termék vételárát és ÁFA-t is tartalmazzák, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget, mellyel további költségek merülnek fel. A vételár mindig forintban értendő. A webhelyen megrendelhető termékek árai változtatásának jogát Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a webhelyen való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek árát nem befolyásolja. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, az Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatja a Fogyasztót az új adatokról. A Fogyasztó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely

 

fél elálljon a szerződéstől. A Fogyasztó elektronikus úton leadott megrendelése a vásárlásra történő ajánlattételnek számít, amit még nem köteles teljesíteni az Szolgáltató. Az első, automatikusan küldött visszaigazolás csak a megrendelés beérkezésének tényét tanúsítja. A megrendelés elfogadására mindig a második, nem automatikusan kiküldött visszaigazolásban kerül sor, ezzel jön létre a szerződés.

 

 

 

9.     Szállítás módjai és díjszabása:

 

 

 

  1. Foxpost házhozszállítással:

 

Költsége előre utalás esetén 1600 HUF, utanávéttel +190 HUF, azaz 1790 HUF.

A termék megrendelésétől számított 14 napon belül kapod kézhez a csomagot. Átutalás esetén az összeg beérkezése után kezdjük el gyártani a terméket.

 

A kiszállítást megelőzően sms-ben és email-ben értesítést küld a futárszolgálat a futár érkezési időpontjáról. Az email-ben található webes elérési helyen módosítani lehet a kiszállítás napját és a kiszállítási címet is, amennyiben a javasolt időpont nem megfelelő a címzett részére vagy más címen szeretné átvenni a csomagot.

Az utánvét összegét házhozszállítás esetén a futárnál készpénzzel vagy bankkártyával tudja fizetni a címzett.

 

2.     Foxpost csomagautomatába:

 

 

Költsége előre utalás esetén 800 HUF, utanávéttel +190 HUF, azaz 990 HUF. A termék megrendelésétől számított 14 napon belül kapod kézhez a csomagot. Átutalás esetén az összeg beérkezése után kezdjük el gyártani a terméket.

 

Ha a csomag megérkezett az átvételi csomagautomatába, SMS-ben értesíti a futárszolgálat a címzettet. Az üzenetben elküldött egyedi, csak általa ismert nyitókóddal nyithatja ki az automata megfelelő ajtaját. Az sms tartalmazza a pontos átvételi határidőt (nap, óra, perc), ameddig a csomag átvehető az automatából.

Az utánvét összegét automatáknál bankkártyáva tudja fizetni a címzett.

 

3.     Személyes átvétel:

 

 

Személyes átvétel a kizárólag előre utalással előre megbeszélt időpontban telephelyünkön. Átutalás esetén az összeg beérkezése után kezdjük el gyártani a terméket. Átvétel az átutalástól számított maximum 14 napon belül.

 

Át nem vett csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőnek kell kifizetnie. Újraküldés esetén a csomagjdíj újonnani előre utalása esetén tudjuk feladni a csomagot.

 

 

 

 

 

10.  Számla:

 

A Szolgáltató a Fogyasztó részére a vásárlásról papír alapú számlít állít ki, amit a termékhez mellékel.  Az elektronikus számlát a Szilli Tamás e.v. állítja ki.

 

 

 

11.  Szállítási határidő:

 

A webáruházban található termékek nincsenek raktárkészleten. A Fogyasztó a webáruházban egyénre szabva tudja kiválasztani a póló színét, méretét és a hímzés színét. A gyártás előre utalás esetén az összeg megérkezése után kezdődik. Utánvét esetén a második visszaigazoló email után. A termékeket a Fogyasztó a megrendeléstől számított 14 napon belül kapja kézhez.

 

 

 

12.  A szerződés nyelve, a szerződés formája:

 

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat az Szolgáltató nem iktatja.

 

 

 

13.  Elállási jog:

 

 

 

Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződések esetében a Vásárlót a termék átvételének napjától számított 14 naptári napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. A Vásárló az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele

 

közötti időszakban is gyakorolhatja. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 naptári napon belül. A Vásárló ezen jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat megtétele, vagy a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 2. számú mellékletében (és az alábbiakban) található elállási/felmondási nyilatkozatminta útján gyakorolhatja:

 

 

 

Nyilatkozat-minta elálláshoz ide kattintva elérhető

 

 

 

Címzett: Szilli Tamás e.v.

 

Cím: 2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1

 

 

 

Alulírott/ak …………………………. kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 

 

 

Szerződéskötés időpontja / átvétel időpontja:

 

 

 

A Fogyasztó(k) neve:

 

 

 

A Fogyasztó(k) címe:

 

 

 

A vételárat az alábbi bankszámlaszámra kérem visszautalni (abban az esetben töltse ki, ha szeretné, hogy a vételárat banki átutalással fizessük vissza):

 

A Fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

 

 

Kelt

 

 

 

A nyilatkozatot a Vásárló elküldheti az Szolgáltatónak e-mailen (cintamomlajf@gmail.com), vagy székhelyére címzett postai levél (Szilli Tamás e.v. 2030 Érd, Kossuth Lajos utca 32/1) formájában. A fent írt határidő teljesítettnek minősül, ha a Vásárló elállási szándékát legkésőbb a termék átvételétől számított 14. napon közli. Az ezzel kapcsolatos bizonyítási teher a Vásárlót terheli. Amennyiben a Vásárló ilyen módon eláll a szerződéstől, az Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 naptári napon belül visszatéríti a Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. Az Szolgáltató a Vásárlónak visszajáró összeget a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Vásárló kifejezett beleegyezése alapján az Szolgáltató a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a Vásárlót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terheli.

 

 

 

Az Szolgáltató mindaddig jogosult visszatartani a termék ellenértékét és a vásárlás során felmerült költségeket, amíg a Vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte, a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A megvásárolt terméket a Vásárlónak indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az elállási szándék bejelentésétől számított 14 naptári napon belül sértetlen és hiánytalan állapotban vissza kell küldenie az Szolgáltató részére. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vásárló viseli. Az Szolgáltató nem köteles átvenni az utánvéttel, vagy portósan visszaküldött terméket, mivel a visszaküldéssel kapcsolatos szállítási költség a Vásárlót terheli.

 

A Vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

 

 

A fenti elállási jog nem illeti meg a Vásárlót:

 

olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján, vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak.

 

14.  Jótállás, szavatosság

 

Hibás teljesítés:

 

A Szolgáltató hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan az Szolgáltató, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

 

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a Fogyasztó hátrányára tér el.

 

15.  Kellékszavatosság

 

Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

 

Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

 

Felhasználó a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Felhasználó igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a webshopot üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy az Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

16.  Termékszavatosság:

 

 

 

Ingó dolog (termék) hibája esetén Felhasználó – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Termékszavatossági igényként Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. ( hímzés foszlása, póló varrás mentén történő szakadása)

 

Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Felhasználónak kell bizonyítania.

 

17.  Jótállás:

 

Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló alapján a Szolgáltató jótállásra köteles, ha a felhasználó Fogyasztónak minősül.

 

A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

 

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Fogyasztót a jótállásból fakadó jogok a termék-és kellékszavatosság fejezetekben leírt jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

Szolgáltató nem tartozik jótállással a jótállási időn túl (szakmailag elvárható élettartam) a természetes elhasználódásból/avulásból származó károkért.

 

Szolgáltató nem tartozik továbbá szavatossággal, illetve jótállással az olyan károkért, amelyek a kárveszély átszállása utáni hibás vagy gondatlan kezelésből, túlzott igénybevételből, illetve a meghatározottól eltérő behatásokból, illetve egyéb, a termékek nem rendeltetésszerű használatából keletkeztek.

 

Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben a felek megállapodása a rendelet rendelkezéseitől a Fogyasztó hátrányára nem térhet el. A Fogyasztó kötelessége a szerződés megkötésének bizonyítása (számlával, vagy akár csak nyugtával. A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik (Ptk. 6:166. §). A Szolgáltató a Fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni. A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a Fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. Ha a Szolgáltató a Fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a Fogyasztót. A Szolgáltató a jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

 

  1. Panaszkezelés:

 

Amennyiben a Vásárló az Szolgáltató által forgalmazott termékkel, vagy szolgáltatásával kapcsolatban nem elégedett, és panasszal szeretne élni az Szolgáltató felé, azt szóban, vagy írásban: postai úton (Szilli Tamás e.v 2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1) vagy elektronikus levél formájában (cintamomlajf@gmail.com) teheti meg.

 

Az Szolgáltató minden panaszt kivizsgál. A szóbeli panaszt az Szolgáltató köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Vásárlónak átadni.

 

 

 

Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb 30 napon belül – az írásbeli panaszra adott válaszra vonatkozó előírásoknak megfelelően – az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni.

 

Az írásbeli panaszt az Szolgáltató – ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik – a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban, érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját az Szolgáltató indokolni köteles. A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt az Szolgáltató köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.

 

 

 

A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

 

 

 

a Vásárló neve, lakcíme,

 

a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,

 

a Vásárló panaszának részletes leírása, a Vásárló által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,

 

az Szolgáltató nyilatkozata a Vásárló panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,

 

a jegyzőkönyvet felFogyasztó személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – a Vásárló aláírása,

 

a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,

 

telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.

 

Az Szolgáltató a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

 

 

 

A panasz elutasítása esetén az Szolgáltató köteles a Vásárlót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely Hatóság vagy Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes Hatóság, illetve a Vásárló lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti Békéltető Testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy az Szolgáltató a Fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a Békéltető Testületi eljárást.

 

 

 

  1. Békéltető Testület, Fogyasztóvédelem, Bíróság előtti jogérvényesítés:

 

 

 

Az Szolgáltató ezúton tájékoztatja a Vásárlókat, hogy amennyiben a Vásárló nem ért egyet az Szolgáltató válaszával, melyet panaszára adott, az alábbi hatóságokhoz fordulhat:

 

 

 

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület (Pest Megyei Békéltető Testület)

 

1055 Budapest Balassi Bálint utca 25. IV/2.

 

levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület 1364 Budapest Pf: 81.

 

honlap: www.panaszrendezes.hu e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu telefon: 06-1-792-7881

 

 

 

Békéltető Testületi eljárás kezdeményezéséhez a Vásárló lakóhelye szerinti illetőségű Békéltető Testülethez, vagy az Szolgáltató székhelye szerinti Békéltető Testülethez fordulhat a Vásárló:

 

 

 

A Békéltető Testület olyan független testület, mely a megyei kereskedelmi és iparkamarák, illetve a Fővárosi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működik. Létrehozásuk célja az volt, hogy megkíséreljék a Vásárló és az Szolgáltató között fennálló vitás kérdéseket bíróságon kívül megoldani, elsősorban egyezséget létrehozni a két fél között és ezzel egyszerűen, gyorsan és hatékonyan segíteni a Fogyasztói jogok érvényesülését.

 

 

 

A Békéltető Testülethez fordulás feltétele, hogy a Vásárló megkísérelje a vitát közvetlenül az Szolgáltatóval rendezni. A Békéltető Testület eljárása ingyenes, a Vásárlónak csak akkor merülhet fel fizetési kötelezettsége, amennyiben a Testület a Vásárló hátrányára dönt.

 

 

 

A Békéltető Testület eljárása a Vásárló kérelmére indul. A kérelmet a Békéltető Testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

 

 

 

A kérelemnek tartalmaznia kell:

 

a Vásárló nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,

 

az Szolgáltató nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,

 

az illetékes Békéltető Testület helyett kérelmezett Testület megjelölését,

 

a Vásárló álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,

 

a Vásárló nyilatkozatát arról, hogy a Vásárló az Szolgáltatóval közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését,

 

a Vásárló nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más Békéltető Testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelemelőterjesztésére nem került sor,

 

a Testület döntésére irányuló indítványt, a Vásárló aláírását.

A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a Vásárló bizonyítékként hivatkozik, így különösen az Szolgáltató írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a Vásárló rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

 

Ha a Vásárló meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

 

 

 

Amennyiben a Vásárló Fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes Fogyasztóvédelmi Hatósághoz. A panasz elbírálását követően a Hatóság dönt a Fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A Fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a Fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

 

 

 

A Vásárló jogosult a Fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V.

 

törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

 

 

 

2021.05.17.

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

 

 

1.      Az adatkezelési tájékoztató célja

 

 

 

A Szilli Tamás e.v. a továbbiakban, adatkezelő, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

 

Az Adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://cintamomlajf.hu címen.

 

 

Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

 

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

 

 

Az Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

 

Az Adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

 

 

 

Az adatkezelő adatai

 

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, cintamomlajf@gmail.com és +36203617080 elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

 

 

Név: Szilli Tamás e.v.

 

Székhely: 2030 Érd Kossuth Lajos utca 32/1 A bejegyző bíróság megnevezése:

Adószám:

 

Telefonszám: +36203617080

 

E-mail: cintamomlajf@gmail.com

 

 

 

2.      Az adatkezelésre vonatkozó jogszabályok, a tájékoztató hatálya

 

 

 

Adatkezelő a Felhasználók adatait elsősorban

 

 

 

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április

27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet); (The EU General Data Protection Regulation - Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete), (a továbbiakban: GDPR),

 

a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény és

 

- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.)endelkezései alapján kezeli.

 

 

Jelen tájékoztató hatálya a https://www.cintamomlajf.hu / webhely (a továbbiakban: webhely) használata, az ott elérhető szolgáltatások igénybevétele és a webáruházban leadott megrendelések teljesítése során megvalósuló adatkezelésre vonatkozik.

 

 

Jelen tájékoztató értelmében Felhasználó: a webhelyet böngésző, a webhely szolgáltatásait használó, valamint Adatkezelőtől terméket megrendelő természetes személyek.

 

 

 

3.      Az adatkezelés jogalapja

 

 

 

Az Adatkezelő által végzett adatkezelés jogalapja egyes adatkezeléseket illetően a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerint a Felhasználó hozzájárulása, a megrendeléssel kapcsolatos adatkezeléseket illetően a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

 

A hozzájárulás alapján végzett adatkezelések esetében Felhasználó a hozzájárulását a vonatkozó helyeken elhelyezett adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével adja meg. Az adatkezelési tájékoztatót Felhasználó bármikor, a honlap minden oldalának alján megjelenő „Adatkezelési tájékoztató” feliratra kattintva, illetve az e pontban említett adatkezelési nyilatkozatban olvasható „Adatkezelési tájékoztató” szövegrésszel jelölt linkre kattintva elolvashatja, mellyel Adatkezelő biztosítja a Felhasználó egyértelmű és részletes előzetes tájékoztatását. Az adatkezelési nyilatkozat előtti jelölőnégyzet bejelölésével Felhasználó kijelenti, hogy elolvasta az adatkezelési tájékoztatót, és annak tartalma ismeretében hozzájárul az adatai jelen tájékoztatóban írtak szerinti kezeléséhez.

 

Egyes esetekben jogszabály kötelezi Adatkezelőt bizonyos adatkezelési műveletek végrehajtására, illetve jogos érdeke is lehet jogalap az adatok kezelésére. Ezekről részletesebben lentebb, az egyes adatkezelésekről szóló fejezetekben olvashat Felhasználó.

 

 

 

 

 

 

4.      Technikai adatok

 

 

 

Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

 

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);

 

  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

 

  • változatlansága igazolható (adatintegritás);

 

  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

 

 

 

Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

 

 

Az Adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

 

 

Az Adatkezelő az adatkezelés során megőrzi

 

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

 

  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;

 

  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

 

 

5.      Cookie-k (Sütik)

 

 

 

A sütik feladata

 

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

 

  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

 

  • megkönnyítik a weboldal használatát;

 

  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

 

 

 

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy

 

korábban elmentett sütit, a sütit kezelő adatkezelőnak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

 

 

Az adatkezelés időtartama

 

Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:

 

 

 

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google                                                    Analitycs                                                                tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

 

Facebook                                                                                                                      tájékoztató:

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

 

 

 

 

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

 

Az    adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Felhasználóhozzájárulása.

 

 

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

 

 

 

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Felhasználószámára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

 

 

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal

 

dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

 

 

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Felhasználólegutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

 

 

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „   ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

 

 

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg

 

 

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

 

 

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

 

 

 

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

 

 

Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja: https://www.facebook.com/privacy/explanation

 

 

Amennyiben Felhasználónem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Felhasználószámára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

 

  • Internet Explorer:

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=i e-11

 

  • Firefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your- computer

 

  • Mozilla:

https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamit o

 

 

 

 

 

6.      Online rendeléshez kapcsolódó adatok

 

 

 

 

Az adatkezeléssel érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók.

 

 

 

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja, miszerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó az egyik fél.

 

 

Kezelt adatok körének meghatározása: Az adatkezelés az alábbi személyes adatok és elérhetőségek körét érinti.

 

 

A Felhasználó:

 

  • vezetékneve

 

  • keresztneve

 

  • számlázási cím

 

  • telefonszáma

 

  • e-mail címe

 

  • szállítási cím

 

  • megrendelt termék(ek) megjelölése

 

  • megrendelt termék(ek) vételára

 

  • átvétel/kézbesítés módja

 

  • fizetési mód

 

  • megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk

 

  • megrendelés időpontja

 

  • fizetés időpontja.

 

 

 

Egyedi megjelenéssel megrendelt termék esetén: az Érintett által feltöltött vagy körülírt mintában, Adatkezelő rendelkezésére bocsátott szövegben esetlegesen előforduló személyes adatok, illetve a mintából, szövegből az Érintettre esetlegesen levonható következtetések.

 

Az adatkezelés célja: A megrendelés nyomán létrejövő szerződés megkötése és teljesítése.

 

 

 

Az adatkezelés időtartama: A megrendelés teljesítéséhez kezelt fenti adatokat az Adatkezelő a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli. Ez az idő a számviteli törvény értelmében a számla kiállításától számított legalább 8 év, melynek elteltét követően az adatokat Adatkezelő egy éven belül törli. Ebbe a körbe tartoznak a számlákon szereplő adatok (név, cím, megrendelt termékre és árának megfizetésére vonatkozó adatok), illetve egyes esetekben szerződéses dokumentáció részeként a megrendelésekben és visszaigazolásokban szereplő további adatok.

 

 

A megrendelés teljesítéséhez szükséges kiszállítás során az ehhez szükséges adatok (név, szállítási cím, telefonszám) e célból történő kezelése a kiszállítás teljesítéséig tart. Adatkezelő a szállítás teljesítéséhez szükséges adatok szállítást végzőnek történő továbbításakor adatkezelési korlátozással él, miszerint szállítást végző a továbbított adatokat csak a szállítás teljesítéséhez szükséges mértékben és ideig kezelheti.

 

 

A szállítást végző vállalat jogos érdeke lehet azonban az esetleges panaszok, reklamációk, polgári jogi viták felmerülése esetére a fenti adatok vagy azok egy részének bizonyos ideig történő megőrzése. Ezt azonban már mint önálló Adatkezelő végzi, erről bővebb felvilágosítást az adott adatkezelő adatkezelési tájékoztatójában olvashat Felhasználó. Adatkezelő által igénybe vett ilyen adatkezelők jelen tájékoztató „Adatfeldolgozó igénybevétele” című fejezetben találhatók, ahol az adatkezelési tájékoztatójukat tartalmazó webhelyük elérhetősége is megjelölésre került.

 

 

A megrendelés során kezelt esetleges további adatokat – pl. a Felhasználó és Adatkezelő megrendeléssel kapcsolatos lényeges tartalmú üzenetei – Adatkezelő a szerződéskötéstől számított 5 év – a polgári jogi követelésekre alkalmazandó általános elévülési idő – elteltéig kezeli.

 

 

Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán, illetve a szabályos számvitelhez szükséges adatok a számvitelről szóló törvény által előírt bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében számviteli bizonylatokon.

 

 

A Felhasználó:

 

  • vezetékneve

 

  • keresztneve

 

  • számlázási cím

 

  • telefonszáma

 

  • e-mail címe

 

  • szállítási cím

 

  • megrendelt termék(ek) megjelölése

 

  • megrendelt termék(ek) vételára

 

  • átvétel/kézbesítés módja

 

  • fizetési mód

 

  • megrendeléskor Felhasználó által esetlegesen megadott egyéb, a megrendelés teljesítéséhez szükséges információk

 

  • megrendelés időpontja

 

  • fizetés időpontja.

 

 

 

7.      Üzenet fogadásához és megválaszolásához kapcsolódó adatkezelés

 

 

 

 

Az adatkezeléssel érintettek köre: A e-mail útján a webhelyen feltüntetett e-mail cím használatával Adatkezelőnek üzenetet küldő Felhasználók.

 

 

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

 

 

Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

 

 

 

Kezelt adatok körének meghatározása:

 

 

 

Az üzenetet küldő Felhasználó:

 

  • neve,

 

  • e-mail címe,

 

  • telefonszáma,

 

  • a Felhasználó által az üzenetben esetlegesen közölt további adatai.

 

 

 

A Felhasználó által az üzenetben esetlegesen közölt további adatai tekintetében Adatkezelő csak az elküldött üzenet tartalma kapcsán szükségszerűen végez adatkezelést annak fogadásakor, azonban az ott esetlegesen közölt személyes adatok megadását Adatkezelő nem kéri Felhasználótól. Ilyen nem várt személyes adat közlésekor a nem várt személyes adatot Adatkezelő nem tárolja el, azt haladéktalanul törli az informatikai rendszeréből.

 

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli.

 

 

8.      Hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelés

 

 

 

Az adatkezeléssel érintett: az a Felhasználó, aki a webhelyen a hírlevél feliratkozásra szolgáló mezők kitöltésével és a hozzájáruló nyilatkozat bejelölésével, továbbá aki a megrendelés során a feliratkozásra vonatkozó nyilatkozat bejelölésével feliratkozik a hírlevélre.

 

 

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR. 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja és a Grt. 6. § (1) és (2) bekezdései alapján a Felhasználó hozzájárulása. Az önkéntes hozzájárulást Felhasználó jelen adatkezelési tájékoztató megismerésével és a hírlevél feliratkozásra szolgáló mezők kitöltésével, az ott található hozzájáruló nyilatkozat bejelölésével adja meg. Ezzel

 

Felhasználó kijelenti, hogy hozzájárul adatainak az adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerinti kezeléséhez, és a hírlevelek küldéséhez.

 

 

Felhasználó jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

 

 

A hírlevél szolgáltatás a hasznos információk küldése mellett az Adatkezelő általi közvetlen üzletszerzést is célozza. E szolgáltatásra a többi szolgáltatás igénybevételétől függetlenül iratkozhat fel Felhasználó. E szolgáltatás igénybevétele önkéntes, Felhasználó megfelelő tájékoztatását követően meghozott döntésén alapul. Amennyiben Felhasználó nem veszi igénybe a hírlevél szolgáltatást, az nem jár rá nézve hátránnyal a webhely használatát és további szolgáltatásainak igénybevételét tekintve. Adatkezelő a közvetlen üzletszerzést célzó szolgáltatásának igénybevételét nem szabja feltételként bármely más szolgáltatásának igénybevételéhez.

 

 

Kezelt adatok körének meghatározása:

 

  • név,

 

  • e-mail cím.

 

 

 

Az adatkezelés célja: hírlevelek küldése Adatkezelő által Felhasználó részére, e-mail útján. A hírlevelek küldése Adatkezelő szolgáltatásáról, újdonságokról és aktualitásokról szóló információk, figyelemfelhívó ajánlatok, reklámcélú és eladásösztönző tartalmak küldését jelenti.

 

 

Az adatkezelés időtartama: Adatkezelő a hírlevél küldése céljából kezelt adatokat Felhasználó erre vonatkozó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozásig), illetve az adatok Felhasználó kérésére történő törléséig kezeli.

 

 

Az adatok tárolásának módja: Adatkezelő informatikai rendszerében elkülönülő adatkezelési listán.

 

 

 

 

 

 

9.      Szavatossági és jótállási igények kezelése

 

 

 

 

 

 

A szavatossági és jótállási igényeket a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet szabályai szerint kell eljárnia a Adatkezelőnak, amely meghatározza azt is, hogy miként kell az igényt kezelnI.

 

 

Kezelt adatok

 

 

 

A szavatossági és jótállási igények kezelésekor a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet szabályai szerint kell eljárni.

 

 

A rendelet alapján a Adatkezelőnél bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzítve van:

 

 

  1. a Felhasználó    nevét,    címét,   valamint   nyilatkozatát   arról,   hogy       hozzájárul           a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,

 

  1. a Felhasználó és közöttünk létrejött szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,

 

  1. a szerződés teljesítésének időpontját,

 

  1. a hiba bejelentésének időpontját,

 

  1. a hiba leírását,

 

  1. szavatossági vagy jótállási igénye alapján a Felhasználó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá

 

  1. a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.

 

 

Amennyiben Felhasználtól a megvásárolt terméket az Adatkezelő átveszi, erről átvételi elismervényt kell kiállítani, amelyen fel kell tüntetni

 

 

  1. a Felhasználó nevét és címét,

 

  1. a dolog azonosításához szükséges adatokat,

 

  1. a dolog átvételének időpontját, továbbá

 

  1. azt az időpontot, amikor Felhasználó a kijavított dolgot átveheti.

 

 

 

Az adatkezelés időtartama

 

A vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni.

 

 

 

 

Az adatkezelés jogalapja

 

Az adatkezelés jogalapja a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet [4. § (1) bekezdés és 6. § (1) bekezdés] szerinti jogi kötelezettségeknek való megfelelés [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

 

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Felhasználópanasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

 

 

Kezelt adatok

 

Felhasználó neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

 

 

 

Az adatkezelés időtartama

 

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrzi meg a Adatkezelő.

 

 

Az adatkezelés jogalapja

 

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal a Felhasználó önkéntes döntése, azonban ha a Adatkezelőhoz fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján A Adatkezelő 5 évig köteles a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

 

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

 

 

 

 

Kezelt adatok

 

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

 

 

 

Az adatkezelés időtartama

 

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

 

 

Az adatkezelés jogalapja

 

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés

  1. c) pont szerinti adatkezelés]

 

 

 

10.  Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

 

 

 

 

 

 

Általános adatkezelési irányelvek

 

Az Adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

 

 

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

 

 

Az adatkezelő felhívja Felhasználó részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

 

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 

  • évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

 

 

  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április ) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

 

  • évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

 

  • évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);

 

  • évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);

 

  • évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

 

 

11.  Az adatok fizikai tárolási helyei

 

 

 

 

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Felhasználó személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek az Adatkezelő kezelésébe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Felhasználó által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Felhasználó is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni az Adatkezelővel.

 

 

 

 

12.  Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre

 

 

 

Adatfeldolgozó igénybevétele

 

 

 

Adatkezelő adatfeldolgozóként vesz igénybe az alábbi gazdálkodó szervezeteket.

 

 

 

  1. Tárhelyadatkezelő

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyet meglátogató Felhasználók a webhely által biztosított szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

 

Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

 

Unas Online Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Rövidített név: Unas Online Kft.

Cégjegyzékszám: 08-09-015594

Adószám: 14114113-2-08

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Telephely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Postacím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Telefon: +36 99 200 200

E-mail: unas@unas.hu

Webhely: https://unas.hu/

 

 

gazdasági társaságot, mint webtárhely adatkezelőt (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a jelen tájékoztatóban megjelölt összes adatot érinti.

 

 

Az adatfeldolgozás célja: A webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása.

 

 

Az adatfeldolgozás időtartama: Megegyezik a jelen tájékoztatóban az egyes adatköröket érintő adatkezelési célok szerint szabályozott adatkezeléseknél jelzett adatkezelési időtartamokkal.

 

 

Az adatok feldolgozása kizárólag a webhely informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges tárhely biztosítását jelenti.

 

 

  1. Weboldal fejlesztő

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyet meglátogató Felhasználók a webhely által biztosított szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

 

Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

 

 

 

Unas Online Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Rövidített név: Unas Online Kft.

Cégjegyzékszám: 08-09-015594

Adószám: 14114113-2-08

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Telephely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Postacím: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Telefon: +36 99 200 200

E-mail: unas@unas.hu

Webhely: https://unas.hu/

 

 

gazdasági társaságot, mint a weboldal fejlesztőjét (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a jelen tájékoztatóban megjelölt összes adatot érinti.

 

 

Az adatfeldolgozás célja: A webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása a szükséges információtechnológiai műveletekben megnyilvánuló adatkezelés útján.

 

Az adatfeldolgozás időtartama: Megegyezik a jelen tájékoztatóban az egyes adatköröket érintő adatkezelési célok szerint szabályozott adatkezeléseknél jelzett adatkezelési időtartamokkal.

 

 

Az adatok feldolgozása kizárólag a webhely informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

 

 

 

 

  1. Termék kiszállításával kapcsolatos adatfeldolgozás

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintettek köre: Azok a Felhasználók, akik a terméket az általuk megjelölt címre szállítással rendelik meg.

 

 

Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe a

 

 

 

FOXPOST Zrt.

 

 

 

FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság

 

Cégjegyzékszám: 10–10-020309 – Egri Törvényszék Cégbírósága Adószám: 25034644-2-10

Székhely: Magyarország, 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A Telephely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. Üzleti tevékenység helye: Magyarország

Telefon: +36 1 999 0369 E-mail: info@foxpost.hu

Webhely: https://www.foxpost.hu

 

 

 

 

 

 

a megrendelt termékeket kiszállító gazdasági társaságot (a továbbiakban: Adatfeldolgozó),

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a Felhasználó megrendelése nyomán létrejövő szerződés teljesítése (kiszállítás végrehajtása) érdekében Felhasználó alábbi adatait érinti:

 

  • vezetéknév

 

  • keresztnév

 

  • telefonszám

 

  • szállítási cím.

 

 

 

Az adatfeldolgozás célja: a Felhasználó megrendelése nyomán létrejövő szerződés teljesítésének keretében a megrendelt termék kiszállításának végrehajtása a Felhasználó által megjelölt címre történő kézbesítéssel, szükség esetén a kézbesítés helyének és idejének tárgyában telefonon történő egyeztetéssel.

 

 

Az adatfeldolgozás időtartama: a kiszállítás és kézbesítés teljesítéséhez szükséges ideig tart.

 

 

 

Az adatok feldolgozása kizárólag a kiszállítás és kézbesítés teljesítéséhez szükséges adatkezelési műveleteket jelenti.

 

 

 

 

  1. Számlák előállításával kapcsolatos adatfeldolgozás

 

 

 

Az adatfeldolgozással érintettek köre: a webhelyen megrendelést leadó Felhasználók a webhely által biztosított egyéb szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

 

 

 

Adatkezelő adatfeldolgozóként veszi igénybe

 

 

 

Szolgáltatást nyújtó cég neve: KBOSS.hu Kft. Online számlázószoftver neve: Számlázz.hu Szolgáltatást nyújtó cég adószáma: 13421739-2-41 Cégjegyzékszám: 01-09-303201

Postacím: KBOSS.hu Kft., 1031 Budapest, Záhony utca 7/C. Email: info(kukac)szamlazz(pont)hu

Telefonszám: +3630 35 44 789

 

Számlázó elérhetősége: https://www.szamlazz.hu/

 

 

 

gazdasági társaságot, mint az Adatkezelő által használt számlázó szoftver fejlesztőjét és karbantartóját (a továbbiakban: Adatfeldolgozó).

 

 

Az adatfeldolgozással érintett adatok körének meghatározása: Az adatfeldolgozás a megrendelést leadó felhasználó nevét és címét, valamint a megrendelt árucikk(ek) és/vagy szolgáltatás(ok) megjelölését, a vásárlás időpontját és a vételárat, szállítási díjat és esetleges egyéb díjakat tartalmazó bizonylatokat érinti.

 

 

Az adatfeldolgozás célja: Az Adatkezelő által a számlák kiállításához használt szoftver információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása, a szoftver biztonságos működtetéséhez szükséges technikai műveletekben megnyilvánuló adatkezelés útján.

 

 

Az adatfeldolgozás időtartama: a számviteli törvényből fakadó bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig - a számla kiállításától számított 8 évig - tart.

 

Az adatok feldolgozása kizárólag a számla kiállításához használt szoftver informatikai értelemben vett üzemeltetéséhez szükséges technikai műveleteket jelenti.

 

 

  1. Adatvédelem, adatbiztonság

 

Adatkezelő az adatkezelési és adatfeldolgozási tevékenységei körében gondoskodik az adatok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedésekkel valamint belső eljárási szabályokkal gondoskodik a jogszabályok, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásáról. Megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen a kezelt adatokat.

 

A látogatottság mérésének és a webhely használatára vonatkozó szokások feltérképezésének alapjául szolgáló adatokat Adatkezelő informatikai rendszere kezdettől fogva oly módon rögzíti, hogy azok közvetlenül nem kapcsolhatók egy személyhez sem.

 

Az adatok kezelése csak a jelen tájékoztatóban meghatározott és törvényes cél elérése érdekében, ahhoz szükséges és arányos mértékben történik, a vonatkozó jogszabályok és ajánlások alapján, megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

 

Ennek érdekében Adatkezelő a webhely eléréséhez „https” sémájú http protokollt használ, mellyel a webes kommunikáció titkosítható és egyedileg azonosítható. Ezen felül a fentieknek megfelelően Adatkezelő titkosított adatállományok formájában rögzített, adatkezelési célonként elkülönített adatkezelési listákban tárolja a kezelt adatokat, melyekhez Adatkezelő meghatározott – jelen tájékoztatóban megjelölt tevékenységekkel kapcsolatos feladatokat ellátó – alkalmazottai férhetnek hozzá, akiknek munkaköri felelőssége az adatok védelme és e tájékoztatónak és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő felelősségteljes kezelése.

 

 

 

 

 

Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

Az adatkezelés időtartamán belül Felhasználót a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

 

  • a hozzájárulás visszavonásának joga

 

  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés

 

  • helyesbítéshez való jog

 

  • adatkezelés korlátozása,

 

  • törléshez való jog

 

  • tiltakozáshoz való jog

 

  • hordozhatósághoz való jog.

 

 

 

Amennyiben a Felhasználó jogaival élni kíván, az a Felhasználó azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek a Felhasználóval szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel a Felhasználóról), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Felhasználó vásárló volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Felhasználót, mint vásárlót az Adatkezelő azonosítani.

 

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

 

 

Tájékoztatáshoz való jog

 

Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

 

 

Az érintett hozzáféréshez való joga

 

Felhasználó jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

 

  • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és

 

  • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

 

  • az adatkezelés céljai;

 

  • az Felhasználóról kezelt személyes adatok kategóriái;

 

  • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

 

  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

 

  • az Felhasználóazon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Felhasználóra vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

 

  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

 

  • ha az adatokat nem Felhasználóról gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

 

  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Felhasználóra nézve milyen várható következményekkel bír.

 

 

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

 

 

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Felhasználó azonosítását követően emailben juttatja el Felhasználóhoz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Felhasználóról kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

 

 

A kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.


Helyesbítés joga

 

Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Felhasználóra vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 

 

Törléshez való jog

 

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

 

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

 

  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

 

  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

 

  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

 

  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

 

  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került

 

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

 

Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra

 

  • vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

 

  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

 

  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

 

  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

 

Adathordozáshoz való jog

 

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Felhasználóönkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Felhasználóáltal az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Felhasználórendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

 

 

Tiltakozás joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és

 

szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

 

Visszavonás joga

 

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

 

 

Bírósághoz fordulás joga

 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

 

 

Adatvédelmi hatósági eljárás

 

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

 

  • Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 

  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

 

  • Telefon: 0613911400

 

  • Fax: 0613911410

 

 

 

 

14.  Egyéb rendelkezések

 

 

 

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

 

 

Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

 

 

 

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.

Vásárlói tájékozató, kezelési útmutató

Női/férfi póló

 

Vásárlói tájékoztató:

 

  • Termék neve: Női/férfi póló
  • Rendeltetése: Női/ férfi felsőruházat
  • Anyagösszetétel: 100% pamut 
  • Származási hely: Made in Banglades
  • Minőség: 1. osztály
  • Gyártó: Malfini Kft.
  • Forgalmazó: Cinta, Szilli Tamás ev. Magyarország



Kezelési útmutató: 

 

  • 40 C fokon kímélő programon mosógépben mosható
  • Vasalás max. 110 C talphőmérsékletű vasalóval. 
  • Szárítógépben szárítani tilos.
  • A ruhát lehet fehéríteni, de nem klórral. 
  • A vegyi tisztítás nem megengedett. Kárt tehet a ruhában. 
  • Hasonló színekkel mossa együtt
  • Kiifordítva mosni és vasalni
Vásárlási tudnivalók
Vásárlói tájékozató, kezelési útmutató

Női/férfi póló

 

Vásárlói tájékoztató:

 

  • Termék neve: Női/férfi póló
  • Rendeltetése: Női/ férfi felsőruházat
  • Anyagösszetétel: 100% pamut 
  • Származási hely: Made in Banglades
  • Minőség: 1. osztály
  • Gyártó: Malfini Kft.
  • Forgalmazó: Cinta, Szilli Tamás ev. Magyarország



Kezelési útmutató: 

 

  • 40 C fokon kímélő programon mosógépben mosható
  • Vasalás max. 110 C talphőmérsékletű vasalóval. 
  • Szárítógépben szárítani tilos.
  • A ruhát lehet fehéríteni, de nem klórral. 
  • A vegyi tisztítás nem megengedett. Kárt tehet a ruhában. 
  • Hasonló színekkel mossa együtt
  • Kiifordítva mosni és vasalni